سلام صنعت/استاندار گیلان با بیان اینکه بسیاری از واحدهای تولیدی بزرگ استان در خصوص رفع مشکلات نقدینگی می توانند مجدد احیاء و به دوران اوج خود برگردند، اظهار داشت: در این راستا نیازمند توجه ویژه وزارت صمت به استان گیلان جهت تخصیص منابع مالی هستیم.
به گزارش سلام صنعت به نقل از روابط عمومی اداره کل صمت گیلان؛ هادی حق شناس در دیدار با معاون صنایع عمومی و نماینده معین استانهای شمالی وزارت صنعت، معدن با با بیان اینکه یکی از مشکلات اصلی صنایع استان مشکل بین صنعتی است، افزود: به عنوان مثال چندین شرکت قطعه ساز خودرو در استان به دلیل عدم پرداخت طلب آنها از سوی خودروسازان با مشکل منابع مالی مواجه هستند یا شرکت سیمکو از شرکت های زیرمجموعه وزارت نیرو هزار میلیارد تومان طلب دارد؛ در حالی که این شرکت به دلیل معوقات بانکی تا مرز تعطیلی پیش رفت و اگر پادرمیانی و همراهی مدیران استانی نبود، اکنون شاهد تعطیلی این کارخانه بزرگ استان بودیم.
وی ادامه داد: استان گیلان در گذشته جزو ۵ استان صنعتی کشور بود، اما با مشکلاتی که در حوزه صنعت گیلان وجود دارد، این جایگاه را از دست دادهایم به همین دلیل نگاه دولت به گیلان در این حوزه باید بهبود یابد.نماینده عالی دولت در گیلان با بیان اینکه بسیاری از مشکلات واحدهای تولیدی که در شهر صنعتی رشت و 34 شهرک صنعتی در نقاط مختلف استان فعال هستند مشترک است، تصریح کرد: در این راستا نیازمند توجه ویژه وزارت صمت جهت حل مشکلات واحدهای تولیدی استان هستیم.
حق شناس با اشاره به ارزان تر بودن هزینه تولید به همراه شرایط مناسب زندگی در استان، گفت: مجموعه شرایط استان فضای جذابی را برای سرمایه گذاران فراهم آورده است و در صورتی که برخی از مشکلات پیش روی آنها از جمله تخصیص منابع مالی رفع شود، گیلان می تواند به جایگاه اصلی خود در صنعت برگردد.
وی با اشاره به مشکلات واحدهای تولیدی مانند ریسندگی خاور و کارخانه ابریشم گیلان، گفت: بسیاری از این واحدهای تولیدی در صورت تامین مالی مناسب قادر به احیاء و برگشت به دوران اوج خود هستند.
معاون صنایع عمومی و نماینده معین استانهای شمالی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز با اشاره به اینکه گیلان دروازه ورود تکنولوژی و صنعت به ایران است و لازم است تبادل تکنولوژی و دانش فنی در استان گسترش یابد گفت: این استان با داشتن ظرفیت متعدد در حوزه صنایع میتواند به قطب تولید در کشور تبدیل شود.
ابراهیم شیخ با اشاره به مشکلاتی که بابت ناترازی انرژی به واحدهای تولیدی تحمیل شده است، افزود: ما برای رفع این مشکل یک برنامه جبرانی تدوین کردهایم و همچنین تدابیری نیز برای رفع مشکل ارز دیده شده است.